Odisea operației de polipi

La începutul lunii august, anul acesta, eram în Cluj, cu băiatul nostru cel mare, și, între alte analize, doamna doctor pediatru ne-a făcut trimitere la ORL. Încă dinainte să împlinească 2 ani, ni s-a spus că va trebui neapărat operat, dar când va mai crește. În ultimul timp, parcă nici noaptea nu se mai putea odihni din această cauză. Domnul dr. Mihuț Gheorghe de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj ne-a confirmat ceea ce și în Arad ni s-a comunicat de mai multe ori: copilul va trebui neapărat operat cât mai curând.

Ne-am prezentat în ziua în care am fost programați dimineața la ora 8 la spital, cu copilul nemâncat, ni s-au întocmit actele de internare și am așteptat în salon. La 11  a venit o doamnă asistentă și i-a pus picături în nas. După 20 minute a venit o doamnă infirmieră cu un cărucior mic după el în salon și l-a dus în sala de operație. La 12 era deja în salon. L-au adus treaz, dar imediat ce l-am întins pe pat a adormit. După aproximativ jumătate de oră s-a trezit, puțin speriat, și a cerut apă, apoi a adormit din nou. Până la ora 17, s-a mai trezit o singură dată, a răsfoit câteva minute o carte, apoi l-a biruit iar somnul. După aproximativ patru ore de la momentul în care a fost operat, pe copil l-a consultat din nou domnul doctor. Pentru că nu prezenta risc de hemoragie și copilul era bine, am plecat acasă, nu înainte de a ni se da câteva indicații:

  • în cazul în care copilul se va plânge de durere ori va face febră ușoară în primele 48 de ore de la intervenție, să îi dăm Novocalmin ori Paracetamol (în nici un caz Nurofen în primele 3 zile – crește riscul de hemoragie)
  • baie doar de a doua zi și nu fierbinte
  • nu mâncăruri fierbinți ori picante, nu înghețată, nu băuturi carbogazoase, nu citrice
  • copilul ferit de colectivitate 3-5 zile
  • copilul să nu facă efort o perioadă de două săptămâni de la data intervenției

Ca un gând de final, am vrut doar să spun că am rămas plăcut surprinși atât de personalul medical, cât și de cel auxiliar, în toată această odisee a polipilor. Și asta s-a văzut în primul rând în reacția copilului care povestește cu încântare de domnul doctor, de cum i-a spus că nu trebuie să plângă, altfel nu poate vedea nimic din cauza lacrimilor.

Nu în ultimul rând, dacă tot avem parte de zile ploioase, vă las cu o emisiune care l-a avut ca invitat pe domnul doctor Mihuț Gheorghe, un profesionist al meseriei sale, un om deosebit.

Zi bună!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s