5 cărți pentru copii de Nașterea Domnului

Preocuparea pentru cărțile potrivite copiilor în această perioadă a anului, când ne re-amintim și celebrăm Nașterea Domnului, este, iată!, la fel de actuală ca anul trecut. De aceea, în continuarea listei pe care am propus-o anul trecut așez aici 5 cărți despre care cred că, prin mesajul lor, ele pot pregăti inimile familiilor – ale copiilor și ale părinților, deopotrivă – pentru Marea Sărbătoare.

O portocală de Crăciun de Patricia Pollaco cu ilustrațiile autoarei (Editura Frontiera, 2022; Traducere de Ruxandra Câmpeanu)

O zi specială pentru Tata Panov de Mig Holder cu ilustrații de Julie Downing, după o adaptare de Lev Tolstoi după Ruben Saillens (Editura Doxologia, 2021; Traducere de Stela Anca Radu)

Povestea Crăciunului de János Lackfi cu ilustrații de Horváth Ildi (Editura Casa, 2022; Traducere de Bökös Emese)

Bărbierul care voia să se roage de R. C. Sproul cu ilustrații de T. Lively Fluharty (Editura Gramma, 2022; Traducere de)

Povestea primelor daruri de Crăciun de Axel Hambraeus cu ilustrații de Agnes Keszeg (Editura Portocala Albastră, 2021; Traducere de Andreea Demirgian)

2 comentarii

  1. Toma Tanțica spune:

    Frumoase cărți,mulțumim pentru recomandare!Carta „O portocala” îmi aduce aminte de copilărie !Doar de Crăciun primeam de la „Moș Crăciun” o portocala!

    Apreciază

    1. Lidia spune:

      Adevărul este că nici noi nu consumam acasă în copilărie portocale prea des… 🙂
      Da, se vede de departe că Patricia Polacco, care a scris și „Recenka și ouale de Paști”, cunoaște foarte bine partea asta de lume a noastră. (Din partea mamei sale are rădăcini georgiene, ucrainiene, rusești și evreiești.)

      Apreciază

Lasă un comentariu